top of page

Invisible shirt x 113

7M4A5263.jpg
7M4A5257.jpg

Wat is The Invisible Shirt?

Elk design binnen onze Diverge collectie heeft een eigen verhaal. Zo hebben wij ook een tijdje geleden een shirt ontworpen rondom mental health. The Invisible Shirt hoopt het bewustzijn voor geestelijke gezondheid te vergroten. Het ontwerp, met 113 op de voorkant en twee gezichten op de achterkant, laat de strijd zien om gelukkig te lijken, maar tegelijkertijd jouw echte emoties te verbergen. Tot op de dag van vandaag rust er nog een bepaald taboe op het praten over je mentale gezondheid en we hopen dit meer te normaliseren met dit shirt.

 

Het doel van dit shirt is het creëren van meer awareness en om het gesprek over mentale gezondheid te openen. Gezien het in september Suicide Prevention Awareness Month is en met 10 september World Suicide Prevention Day, vinden wij het deze maand zelfs nog belangrijker om aan dit onderwerp aandacht te besteden door middel van verschillende campagnes rondom The Invisible shirt.

Wij dragen het shirt zelf regelmatig en krijgen vaak de vraag wat 113 nou betekent of waarom het op het shirt staat. Voor ons is dit altijd een fijne manier geweest om het gesprek te ‘openen’. Help jij ons mee in onze missie om de taboo rondom mentale gezondheid te verminderen?

Bekijk het shirt hier

You're not invisible campaign 

In samenwerking met stichting 113 runnen wij de campagne YOU'RE NOT INVISIBLE tussen 10 september (world suicide prevention awareness day) en 10 oktober (world mental health day). Naast een kick-off met een 'explainer' video en een close off met de 'Invisible cinematic', zullen wij gedurende de maand zullen wij elke dinsdag & donderdag aandacht besteden aan de campagne op onze socials. 

 

Met:

  • Elke dinsdag mental health tips/advice/stats 

  • Elke donderdag mensen aan het woord over hun ervaringen + korte video's over hoe het voelt om met je mental health te worstelen

Hoe kan ik meehelpen?

Er zijn verschillende manieren om bij te dragen aan deze campagne. Bijvoorbeeld door het dragen van het shirt. 

Het dragen van het shirt betekent voor ons namelijk: 

-Laten zien dat je het taboe wil doorbreken

-Het starten van een conversatie

-’ik zie je’ en ik sta open om erover te praten wanneer jij je daar goed bij voelt 

Daarnaast zouden wij graag een zo groot mogelijk publiek willen bereiken en daar kan jij bij helpen door het delen van onze campagne op social media. Zo zal je in de aankomende maand verschillende uitingen vinden op onze Instagram.

Misschien zou je graag jouw verhaal (anoniem) willen delen. Wij geven graag iedereen een platform en horen graag al jullie verhalen en ervaringen. Je kan ons een mail sturen via dmgapparel@outlook.com of stuur ons een DM op Instagram @dmgapparel.

Heb je een leuk idee voor de campagne? Dat horen wij natuurlijk ook graag! Stuur ons een mailtje of Instagram DM en wij gaan er samen met jou mee aan de slag.

Bekijk hier de video's:

bottom of page